PowerPara larınızı kullanmayı unutmayın. 31.12.2022 23:59 tarihinde sıfırlanacaktır.
BİZİ TAKİP EDİN :    
Aynı Gün Kargo İçin Kalan Süre :

D- ve L- Aminoasit

Aminoasitlerin merkezi karbon atomları etrafındaki yerleşimlerinden dolayı L (sol elle)- ve D (sağ elle)- formları öngörülmüştür. 

D- aminoasitler vücudumuzdaki işleyişler için kullanılmaz eğer ki kullanılsaydı vücudumuzun ihtiyacı olan her bileşeni sıfırdan oluşturup kullanmamız gerekirdi. Canlı yaşantısında bunu yapabilecek herhangi bir sistem oluşumu ve evrimleşmesi bulunmamaktadır. 

Canlı organizmaların hücreleri L- ve D- formda oluşan aminoasitlerden yalnızca L- formda oluşan aminoasitleri kullanmaktadırlar. Bitkisel ve hayvansal proteinlerin oluşumuna sade L-aminoasitler katılmaktadırlar. Çünkü sadece L- aminoasitler hücrelerde üretilir ve proteinlerin yapımına katılırlar. Doğal olan aminoasit formu da L- formudur.  

L- aminoasitlerin biyolojik sistemlerde gerekliliğinin sebebi kısmi bir şekilde proteinlerin yapı taşları olarak temel görevlerinden, DNA molekülleri tarafından kodlanmış olan başlıca türlerden ayrıca amino asitlerin reseptörler için ligand görevi gören önemli biyolojik olarak aktif maddelerin metabolik öncüleri olmasından kaynaklanmaktadır. 

L- aminoasitler hücresel olarak kolaylıkla algılanır ve hormonların salgılanması, aminoasitlerin alımı, protein sentezlenmesi ve protein bozunması (otofaji) gibi hücresel olayların oranlarını düzenleyen çeşitli hücresel tepkileri kontrol eder. 

Bu sebeple gerek vücudumuzdaki esansiyel olmayan gerekse dışardan almamız gereken esansiyel aminoasitler L- formda bulunurlar.  

Mutlu, sağlıklı, spor dolu günler dileriz. 

Biyokimyager H.K. 

20 Haziran 2020
 
 
SUPPLEMENT İLGİLİ YAZILAR
 
 
   FACEBOOK YORUMLARI
 
 
  
Power Protein © 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
İnternet sitemizde satışa sunulan ürünler sporcu gıdası ve gıda takviyesi kategorilerinde ürünlerdir, kesinlikle beşeri tıbbi ürün veya ilaç değildir. Reçete ile satılmazlar, doktor onayı gerektirmezler. Şirketimiz ilaç satışı yapmamaktadır, bu yüzden satılan ürünlerin çeşitli hastalıkları önleyici ya da tedavi edici özellikleri yoktur. Ürünler sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeninin yerine geçmez. Amacımız tüketiciye en doğru bilgiyi sunabilmek olup, yer verilen içerik sadece bilgilendirme amaçlı olup, ürünlerin kullanımına yönelik hiçbir taahhüt veya tavsiye yerine geçmez. Sitemizde satılan ürünler ile ilişkili olarak kullanılan tüm logo, marka ve diğer patentli haklar ilgili hak sahiplerine aittir. Yanlış anlaşılan veya yanıltıcı bulunan ibareler bulunması durumunda lütfen sitemize bildirimde bulununuz. Tüm ürünlerimiz %100 orjinal olup T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylıdır.